• Een vakantie in Frankrijk van september tot de zomer zes voordelen van overwinteren in de zon

Bent u gestopt met werken? Dan is uw vrije tijd snel opgevuld met hobby’s, sporten, vrijwilligerswerk, (klein)kinderen, boodschappen… Het is daarom logisch dat veel gepensioneerden ervoor kiezen om langere tijd in het buitenland te verblijven. Het klinkt ook spectaculair: een huis in Frankrijk, voor u, de hele winter of het voorjaar. We zetten zes redenen op een rij om voor een extra lange vakantie in Frankrijk te kiezen.

1: Frankrijk in het najaar

In tegenstelling tot Nederland heeft Frankrijk een aangenaam klimaat, waar de zon niet drukkend heet is en regenbuien eerder fris dan benauwd zijn. Vanaf september is het in de Dordogne tussen de 16 en 25 graden, met elke dag gemiddeld zeven uur zon. Van oktober tot december valt er iets meer regen, maar zijn er nog steeds veel zonnige dagen. Het weer is dus al één van de redenen om te overwinteren in de Dordogne.

2: laagseizoen in Frankrijk

Eerlijk is eerlijk: een lang verblijf in Frankrijk moet natuurlijk wel betaalbaar zijn. Het fijne aan overwinteren is dat dit in het laagseizoen gebeurt. Hierop worden dus de prijzen aangepast. U zit net zo luxe en comfortabel als in de zomer, met het verschil dat u er veel minder voor betaalt.

3: activiteiten

Ook in het najaar, de winter en het voorjaar gaan de activiteiten in de Dordogne gewoon door. Waar het hoogseizoen vaak drukker is, heeft u nu de tijd om in alle rust naar lokale (brocante) markten te gaan. Maak prachtige wandelingen in de natuur,

4: de taal

Het zangerige Frans klinkt echt als muziek in de oren. Toch vinden veel mensen, vooral als zij de taal niet goed (genoeg) beheersen, een Nederlandse aanspraak prettig. Kiest u voor een vakantiehuis op een domein met een Nederlandstalige eigenaar, dan heeft u het beste van twee werelden.

5: ruimte

Hiermee bedoelen we niet gelijk de rust en ruimte (al is ook dat fijn!), maar vooral de ruimte die u heeft om tot rust te komen. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten. Elke dag geeft nieuwe mogelijkheden. Waar u bij een korte vakantie soms het idee heeft dat u van alles ‘moet’ beleven en zien, bij een lange vakantie in Frankrijk heeft u tussendoor genoeg ‘ademruimte’. Dit geeft ook de vrijheid om een lokale kook- of taalcursus te volgen, of om deel te nemen aan yoga- en wandelactiviteiten in de omgeving.

6: vrijheid

Toegegeven, deze reden om te kiezen voor een langer verblijf in Frankrijk in het najaar lijkt op de vorige. Toch moet hij genoemd worden. Denkt u eens na hoe u vroeger tegen uw pensioen aankeek. Wat waren uw verwachtingen? Hoe hoopte u dat het zou zijn? Voor veel mensen blijkt de hoeveelheid vrije tijd en de rust tegen te vallen. In het laagseizoen in de Dordogne ervaart u juist die vrijheid die u met stoppen met werken associeerde. U heeft de vrijheid te kiezen voor rust en activiteiten, op een droomplek waar u elk jaar terug wilt komen.

Geïnspireerd geraakt? Heeft u vragen over een verblijf in Frankrijk in het laagseizoen, zoals het najaar, winter en voorjaar? Op Domaine de Bellac heet de Nederlandse eigenaar u van harte welkom. Domaine de Bellac is speciaal ingericht om u alle rust en privacy te geven die u nodig heeft. Tegelijkertijd zijn de plaatselijke winkels vlakbij, zodat u de levendigheid kunt opzoeken wanneer u wenst. Kijkt u ook eens bij onze stijlvolle accommodaties en zie of uw favoriete keuze nog vrij is voor het laagseizoen.

Domaine de Bellac