De Franse Dordogne en Charente vormen een populaire golfbestemming. Tijdens een verblijf in het zuidwesten van Frankrijk heeft u maar liefst vier golfbanen tot uw beschikking. Wij lichten alle vier de golfbanen uit zodat u komende zomer op de green staat die u de leukste uitdaging biedt.

   Voor we de vier golfbanen in de Dordogne-streek uitlichten, is het goed om te weten dat er echt voor zowel beginnende als gevorderde golfers een uitdaging te vinden is. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor actieve golfers, vriendengroepen, 65+’ers en zelfs als bestemming voor een bedrijfsuitje.

  Golfbaan 1: Golf de la Prèze

  Deze golfbaan is echt het neusje van de zalm. Fransen uit de regio vinden deze baan echt de nummer 1. In het heuvelachtige landschap zijn 18 holes te vinden met afwisselende hoogtes, water, vooral brede fairways en verschillende afstanden tussen de holes en de tees. De 18 holes-compact biedt uitkomst voor wie minder wil lopen en chip- en putvaardigheden wil verbeteren. Hiermee is de baan ook geschikt voor beginners. Voor gevorderden biedt de baan leuke uitdagingen. Bij de receptie zijn buggy’s te huur, al is de baan goed beloopbaar. Golf de la Prèze is ideaal voor een enerverend rondje golf!

  Aantal holes: 18

  In het bijzonder geschikt voor: beginners, gevorderden, senioren

  Golfbaan 2: Golf de l’Hirondelle

   Deze golfbaan biedt uitzicht op de naastgelegen stad en zorgt daarmee voor een heel andere golfervaring dan de nummers 1,3 en 4. Er is een golfschool aanwezig voor wie zichzelf wil verbeteren. Na afloop van een dagje golfen kunt u dineren in het restaurant.

  Aantal holes: 18

  In het bijzonder geschikt voor: beginners en gevorderden, senioren

  Golfbaan 3: Golf de Saint Junien

  Deze prachtige 18 holesbaan ligt in een bosrijke omgeving. Gebruik afwisselend de driver en de iron; afstanden verschillen per hole. De greens liggen veelal verscholen tussen de bunkers en er zijn diverse leuke obstakels die van Saint Julien een van de golfterreinen maken die zeker niet te missen zijn. Na afloop van een dagje golfen kunt u in het restaurant heerlijk dineren.

  Aantal holes: 18

  In het bijzonder geschikt voor: gevorderden

  Golfbaan 4: Golf du Cognac

  Golf Du Cognac is een golfbaan tussen de heuvels en bomen. Vooral de uitgestrektheid valt op. Voor de golfer die zichzelf wil verbeteren is er een ‘école de golf’ aanwezig.

  Het is mogelijk om in plaats van 18 holes 6 holes te spelen. Hiervoor gelden speciale tarieven.

  Aantal holes: 6 of 18

  In het bijzonder geschikt voor: beginners en gevorderden

  Geïnspireerd geraakt? Zin om te golfen? Bij Domain de Bellac kunt u bij uw golfvakantie een accommodatie boeken. Golf de la Prèze ligt op slechts een kilometer van hier. Ook de andere genoemde golfbanen zijn goed te bereiken. Verder kunt u via Domain de Bellac een golfarrangement reserveren of een persoonlijke (Nederlandssprekende) golfleraar inhuren. In het hoogseizoen worden er diverse introductielessen gegeven.

  Domaine de Bellac