• Tips voor restaurants en lekker uit eten in de Dordogne en Charente in Frankrijk

Lekker eten in de regio van Domaine de Bellac, denk eens aan de typisch Franse restaurants in Montbron, La Rochefoucauld en Angouleme. Hierbij de beste adresjes in de Dordogne en Charente.

Franse kinderen zouden zich opvallend goed gedragen in restaurants. Dit kan te maken hebben met het uitstekende aanbod – er zijn namelijk heerlijke restaurants in het land. Als het eten zo goed smaakt, is er eigenlijk geen tijd om rond te rennen. Of u nu met of zonder kinderen uit eten gaat, wij hebben voor alle liefhebbers een lijst gemaakt met de lekkerste adresjes om in de Dordogne en Charente uit eten te gaan.

  1. Oh Crêpe 

De Franse pannenkoek is overal ter wereld bekend. In het plaatsje La Rochefoucauld vindt u een heerlijk restaurant waar deze crêpes met liefde worden gemaakt en met stijl worden geserveerd: Crêperie Bretonne Chez Françoise et Patrice.

Wilt u dichtbij Domaine de Bellac genieten van een pannenkoek? Bezoek dan de wekelijkse pannenkoek avonden op het drukke vakantiepark Le Chat, deze ligt op 5 minuten rijden met de auto of wandel er naartoe in een half uur.

Adres en reisafstand: 

  • Crêperie Bretonne Chez Françoise et Patrice (circa 25 minuten vanaf Bellac)

2 rue des tanneurs, 16110 La Rochefoucauld, Poitou-Charentes

  • Restaurant op vakantiepark Le Chat (circa 5 minuten vanaf Bellac)

16220 Ecuras, Poitou-Charentes

  1. Italiaan La Toscane in Montbron voor heerlijke pizza’s om in het restaurant, het gezellige terras of voor take away naar Bellac

In het plaatsje Montbron vindt u een uitstekende Italiaan: La Toscane. In de zomervakantie is deze veelbezocht en raden we aan om te reserveren. Eet binnen of buiten op het mooie terras achter het restaurant in de fraaie tuin. Huisgemaakte gerechten met pure ingrediënten zorgen voor een smakelijke en vermakelijke avond. Een aanrader voor elk budget. Geniet van een pizza, pasta, salade, steak, dessert. De menukaart is uitgebreid en past bij elke smaak.

Adres en reisafstand:

  • La Toscane (circa 15 autominuten rijden vanaf Bellac)

3 Rue de Limoges

Montbron

Lees hier alle reviews over restaurant La Toscane op Tripadvisor.

  1. Restaurant Chez Steph  in La Rochefoucauld begrip in de regio

Restaurant Chez Steph is een begrip in de regio en favoriet onder de Fransen. De open keuken en de chef van het restaurant biedt volop keuze voor de vleesliefhebbers. Ook aan de vegetariër  is gedacht, wat denk je van een salade met verfijnde dressing, een warme Reblochon uit de oven om met uw stokbroodje in te dopen, tartines en nog veel meer. De wijnkaart is geweldig en blijft betaalbaar. Het ligt vlak bij het kasteel van de plaats en de open keuken is een waar spektakel. Bewaar zeker ruimte voor het dessert!

Adres en reisafstand:

  • Restaurant Chez Steph

48 Rue de Halles

16110 La Rochefoucauld 
Website restaurant Chez Steph
Tel: 0545620911

4. Twee keer Haute Cuisine 

Le Moulin de Tardoire is een gerestaureerde molen aan een snelstromend riviertje, de Tardoire. Kies voor een lunch of diner, binnen of buiten op het terras. De mooie tuin is ’s avonds verlicht en via een brug kunt u naar het kasteel aan de overkant. Het restaurant serveert haute cuisine van uitstekende kwaliteit. La Ferme de Panivol ligt in Bussière-Badil en is opnieuw een pareltje onder de restaurants.

Adres en reisafstand:

Restaurant Le Moulin de Tardoire (circa 10 autominuten van Bellac) 

Lieu-dit Forge

16220 Montbron 

Restaurant Le Ferme de Panivol  (circa 30 autominuten van Bellac) 
24360 Bussière-Badil
Voor 29,00 Euro geniet u hier van een 4-gangen diner of lunch (geopend in het weekend, vooraf te reserveren)
Stuur de gastheren een e-mail en ontvang het actuele menu vooraf in uw inbox.
Bekijk hier de beoordeling op Tripadvisor

5. Eten bij een kasteel  

Domaine des Etangs ligt in het plaatsje Massignac. De entree van dit landgoed doet vele monden openvallen van verbazing. In de prachtig onderhouden tuin ziet u links een mooi meer en aan de kop een kasteel. In de restaurants Dyades (1 Michelin ster) en Monade kookt Michelinsterchef Loïc Lecoin de sterren van de hemel. De lunch of het diner met ingrediënten van de markt is verrassend betaalbaar. Een unieke avond voor een romantisch avondje uit!

Een andere aanrader en begrip in de regio is het restaurant welke hoort bij Château de Nieuil. Diner romantisch op het terras en geniet van het geweldige menu en wijnen. Een feestje!

Adres en reisafstand:

Restaurant Dyades en Monade (circa 20 autominuten van Bellac) 

Domaine des Etangs

16310 Massignac

Geopend voor lunch en diner, reserveren aanbevolen
Restaurant Grange aux Oies (circa 30 autominuten van Bellac) 
Château de Nieuil
16270 Nieuil
Laat u verrassen op het terras voor het kasteel en geniet van uw menu of a la carte keuze

6. Eten bij de Franse boer  

Op een steenworp afstand van Domaine de Bellac eet u bij een echte Franse boer. Maandelijks serveren zij een menu, van te voren reserveren zodat u zeker een plaatsje aan tafel krijgt. Geniet van een Burger du Sud-Ouest, Poulet Charentais, Parmentier de Canard en Bruschettas. In 2019 is dit bijzondere restaurant geopend op:

8 juni 2019

22 juni 2019

6 juli 2019

20 juli 2019

3 augustus 2019

17 augustus 2019

31 augustus 2019

Adres en reisafstand:

  • La Ferme Assaisonnée (circa 20 autominuten van Bellac)

Ferme auberge – Vente de Legumés
Font Belonne
16310 Mazerolles, Poitou-Charentes, France

Restaurant en tevens uw adres voor biologische groente en fruit.

Bekijk de Facebook pagina van La Fermeassaisonnée voor het actuele menu en data 

Geïnspireerd geraakt? Elk van deze restaurants ligt op korte afstand van Domain de Bellac. De Nederlandse eigenaar en beheerder op locatie helpt u graag aan nog meer tips voor goede en betaalbare eetgelegenheden in de omgeving.

Domaine de Bellac