• De beste vakantie-ideeën voor waterliefhebbers maak een mooie kanotocht in de buurt van Bellac

Bent of kent u een grote liefhebber van water? Echte waterratten boeken zelfs hun zomervakantie vlakbij meertjes, rivieren of andere waterattracties in de directe omgeving.  Verwar de waterliefhebber niet gelijk met de strandganger. Alhoewel de zee ook aantrekkelijk is, is dat niet het enige water voor de echte fan zijn. Wij zetten de  beste vakantie-ideeen voor echter waterliefhebbers op een rij. 

1: Het zwembad als een ‘must’ 

Logischerwijs komt dit bij de meeste waterfans op de eerste plek. Een zwembad bij de accommodatie is voor veel mensen een harde eis. Zelfs voor wie niet van zwemmen houdt is het heerlijk: baden kan tenslotte ook ‘zonnebaden’ betekenen. Wie erg op zijn of haar privacy gesteld is kiest voor een villa met privézwembad.

2: Kanoen en kayakken als uitje in Montbron

Zowel de Ardennen als Frankrijk staan bekend om de prachtige meren waar u kunt kajakken en kanoën. Even kort het verschil: een kajak is voor 1-4 personen die achter elkaar zitten. Een kano is wat breder en heeft vaak een paar bankjes om op te zitten. In de Dordogne kunt u onder meer kajakken en kanovaren in Montbron (vlakbij Domaine de Bellac is Maison Canoe te vinden) en in het sprookjesachtige Brantôme  (ook wel bekend als het Venetië van de Pèrigord). Aan veel van de meren kunt u bovendien uitstekend vissen. Hiervoor kunt u een vergunning aanschaffen bij het lokale toeristenbureau.

Meer informatie:

Maison du Canoe (dit is de dichtsbijzijnde, circa 20 minuten van Bellac)

Route De Vouthon, 16220 Montbron

+33 5 45 23 93 58

http://tardoireck.fr/

Brantôme Canoe

14 Avenue André Maurois, 24310 Brantôme

+33 5 53 05 77 24

http://brantomecanoe.com/

Via camping Les Gorges de Chambon

Le Chambon, 16220 Eymouthiers

+33 5 45 70 71 70

https://www.camping-gorgesduchambon.com/nl/

3: Stand up paddling of ‘SUP’ en of wandelen rondom het meer in Saint-Estèphe

De Amerikanen noemen het paddle boarding, in Nederland heet het SUP’en. Deze sport is ideaal voor waterliefhebbers die eens wat nieuws willen uitproberen. Advies is om een eigen board mee te brengen. Kies als beginner voor een iets breder board. Staand peddelen traint het hele lijf en is binnen een paar minuten te leren. Het meer van Grand Etang de SaintEstèphe in SaintEstèphe biedt gelegenheid om het hele jaar door te suppen. Ook huur je hier eenvoudig een kajak, een zonnebedje op het strandje aan het meer of wandel je rond het prachtige meer tussen de mooie natuur van de Dordogne.

4: Relaxen of actief zijn op het strand 

Of het nu een dagje Atlantische Oceaan is of een sprankelend zoetwatermeer… een strand mag voor de echte waterliefhebber niet aan de vakantie ontbreken. Charente kent volop meren waar zelfs gesurft kan worden. Fijne zandstranden zijn te vinden bij Lacs de Haute Charente, met onder meer Base Nautique des Lacs, Lac de Lavaud, Plage de la Chassagne of Lac du Mas Chaban. Het laatstgenoemde strand heeft ook een centrum voor wateractiviteiten.

Wil je toch de echte Franse kust opzoeken? Rijd dan in iets meer dan 2 uur naar badplaats Royan.

5: Wie het kleine niet eert

Voor met name jonge waterliefhebbers hoeft het allemaal niet zo uitbundig. Een smal stroompje of kleine rivier in de buurt van de vakantieplek zorgt al voor dagenlang vermaak. Stenen zoeken in het water, vissen vangen… met een emmertje en eventueel een schepnet heeft de echte waterliefhebber soms al een hele vakantie genoeg vermaak.

6: Activiteiten langs het water

Voor wie liever aan de kant blijft, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo kunt u in het zuiden van Charente vlak bij de plaats Touvèrac een fiets- of wandeltocht maken langs de Les étangs bleus. Deze prachtige blauwe meren worden omringd door veel flora en fauna en lenen zich voor de mooiste natuurroutes.

Zin om te zwemmen, vissen, kajakken of SUP’en? Reizen naar een plek met zwembad? Al bovenstaande tips zijn gebaseerd op een verblijf in Domain de Bellac. Op het terrein bevinden zich een gedeeld en een privézwembad (onderdeel van maisonnette Le Triangle). Daarnaast zijn alle activiteiten in de omgeving van het Domain beschikbaar. Bij ons aanbod kunt u kijken of er in de door u gewenste vakantieperiode nog maisonnettes beschikbaar zijn.

Domaine de Bellac